Äntligen är grillsäsongen här


Nu går vi en härlig tid till mötes, visst är det underbart! I det här inlägget vill jag dela med mig av några goda kryddor som är speciellt bra till grillning.
I

Goda kryddor från Tynderö Kryddbod

Att göra en marinad är jättegott till t.ex fläskfilé eller karré. Husets Röda, BBQ, Choko/Chili och Grill & Stekkrydda är några favoriter. Vi brukar blanda ungefär två teskedar kryddblandning till en deciliter kallpressad olivolja och ibland också lite soja. Köttet får sedan ligga i marinaden några timmar. En stund innan grillningen är det bra att ta upp köttet och låta överflödig marinad rinna av lite, det gör att glöden inte börjar brinna så lätt.
I
Ett tillbehör som alltid är uppskattat är aromsmör. Två kryddor som är klockrena för det är Persillade och BBQ. Ta  smör eller bregott som är rumstempererat, blanda väl med någon av dessa två och låt sedan smöret stå ett par timmar i kylen så smakerna hinner gifta sig. Dekorera gärna med lite färsk persilja vid servering.
I
De senaste åren har kryddblandningar med lite rökig smak vuxit sig starkt. Gillar du det kan jag varmt rekommendera A taste of Summer Smoky som har tre olika smaker. Med det vill jag önska dig lycka till med grillningen i vår och ta hand om dig, hörs snart igen! /Maria

Kommentera

0

Din varukorg