Alla hjärtans dag


Hoppas att starten på det nya året varit bra. Nu går vi äntligen mot ljusare tider och i mitten av denna månad finns en dag väl värd att fira som med åren har blivit en kärleksfull högtid, nämligen Valentindagen eller som vi säger här hemma i Sverige, Alla hjärtans dag.
L

Valentin är ett romerskt helgon som verkade under medeltiden. Sägnen säger att han hade en stark tro på kärleken och vigde unga par trots att det var förbjudet. Kejsaren i Rom Claudius II ville ha ogifta män i sin armé då han ansåg att de var bättre krigare än de som var gifta. Valentin blev så småningom avslöjad och fick plikta med sitt liv. I fängelset blev han och fångvaktarens dotter förälskade i varandra då det var hon som kom med mat till honom. Straxt innan sin död den 14 februari lyckades Valentin smuggla ut ett meddelande till henne som han undertecknade “Din Valentin”. Det blev starten på traditionen att uppmärksamma den här dagen. England och Frankrike var bland de första att göra Valentindagen till kärlekens dag, så småningom följde även andra länder efter. Den 14 februari brukade också räknas som vårens första dag och när vilda djur och fåglar börjar bilda par i naturen. Lite spännande historia som finns att läsa bl. a hos so-rummet.se och Nordiska museet.

Vill du fira dagen med något gott kanske ugnsbakad lax kan smaka, recept hittar du här nedan. Även förslag på gosaker att ge bort till någon du tycker om finns i webbutiken med direktlänk nedan. Önskar dig en finfin alla hjärtans dag ❤ /Maria

Kärlekste
Här hittar du gosaker till alla hjärtans dag
Goda recept från Kryddboden Tynderö
Ett gott recept till alla hjärtans dag

 

Lämna ett svar

0

Din varukorg