Kryddornas magiska värld


I den här nya serien av blogginlägg möts smaker, dofter och kunskap. Upptäck hur örter och kryddor kan lyfta dina rätter, skapa nya smakupplevelser och ge dig inspiration i köket. Varje krydda bär på en berättelse och varje ört gömmer en hemlighet – följ med och låt dig inspireras av kryddornas magiska värld. /Maria

  • wp 17601058354771509988703303891198

    Vitlök – en älskad klassiker i köket

    Det finns få dofter som väcker aptiten lika snabbt som fräsande vitlök i en stekpanna tillsammans med en klick smör eller en skvätt olivolja. För många är den en självklar vän i köket men för andra kan det vara en liten utmaning. Kanske är det inte smaken i sig som skrämmer utan doften som kan dröja sig kvar. Men som så ofta handlar det om mängd och balans för att få till det där lilla extra. Den som vågar släppa in vitlöken upptäcker snart vilken smakmagi som kan uppstå i…

  • Peppar

    Peppar – kryddan med karaktär & smak

    Peppar är en av våra mest älskade krydda och har en självklar plats i köket världen över. Den har en lång historia och är kryddan med karaktär och smak som lyfter allt från vardagsmat till festmåltider. Visste du att grönpeppar, svartpeppar och vitpeppar kommer från samma växt? En slingrande klätterväxt med det botaniska namnet Piper nigrum som trivs i tropiska länder som Indien, Indonesien och Malaysia. Peppar har genom tiderna ansetts så värdefull att den en gång användes som valuta. Handelskaravaner färdades över kontinenter för att få tag på denna…

  • wp 1739114278312294193542889231904

    Paprika, Chili & Cayenne – när det milda söta möter det brinnande heta

    Visst låter det spännande och det är precis vad som sker när man använder dem tillsammans. Tänk dig bara en sjudande gryta på spisen där paprikan ger den varma djupa sötman och underbara färgen, chilin som tar smakresan vidare från mjuk värme till en mer eldig smak, medan några nypor cayenne ger en ren direkt hettan som smyger sig på och stannar kvar. Trots att de tillhör samma växtfamilj som potatis och tomater (Solanaceae) lyfter deras djupa intensiva smaker till helt egna nivåer. Men vad är det egentligen som skiljer…

  • Persilja och dill

    Persilja & Dill – två av kökets stjärnor

    Persilja och dill är verkligen två av kökets stjärnor. Med sina unika smaker hjälper de till att lyfta rätterna till nya höjder, från den enklaste vardagsrätten till den mer avancerade festmåltiden. Persilja – en grön favorit Denna underbara ört med sin milda fräscha smak och doft kan man ju bara bli lycklig av. Den slätbladiga persiljan används i första hand för sin aromatiska smak i matlagning medan krusbladig oftast används som vacker garnering. Persilja är även känd för sina näringsrika egenskaper och innehåller bland annat C-vitamin, järn och antioxidanter som…

0

Din varukorg