AKTUELLT & INSPIRATION
Här kan du följa med på en resa in i kryddornas och örternas magiska värld. Bli inspirerad av smakrika berättelser, kreativa idéer, nyheter och aktuella händelser i Kryddboden. /Maria
Paprika, Chili & Cayenne – när det milda söta möter det brinnande heta
Visst låter det spännande och det är precis vad som sker när man använder dem tillsammans. Tänk dig bara en sjudande gryta på spisen där paprikan ger den varma djupa sötman och underbara färgen, chilin som tar smakresan vidare från mjuk värme till en mer eldig smak, medan några nypor cayenne ger en ren direkt hettan som smyger sig på och stannar kvar. Trots att de tillhör samma växtfamilj som potatis och tomater (Solanaceae) lyfter deras djupa intensiva smaker till helt egna nivåer. Men vad är det egentligen som skiljer…
Persilja & Dill – två av kökets stjärnor
Persilja och dill är verkligen två av kökets stjärnor. Med sina unika smaker hjälper de till att lyfta rätterna till nya höjder, från den enklaste vardagsrätten till den mer avancerade festmåltiden. Persilja – en grön favorit Denna underbara ört med sin milda fräscha smak och doft kan man ju bara bli lycklig av. Den slätbladiga persiljan används i första hand för sin aromatiska smak i matlagning medan krusbladig oftast används som vacker garnering. Persilja är även känd för sina näringsrika egenskaper och innehåller bland annat C-vitamin, järn och antioxidanter som…
Nya öppettider & kommande blogginlägg 2025
Hej kära kryddvän och välkommen till ett nytt år i Kryddboden! Med det nya året kommer också nya öppettider i min lilla mysiga stuga där krydderiet huserar – mer om det hittar du längre ner i inlägget. För allra först vill jag dela en rolig nyhet, snart startar en bloggserie om kryddor och örter där du kan följa med på en resa in i deras magiska värld. Utforska kryddornas magiska värld I slutet av januari startar jag en spännande serie om kryddor och örter. Här kommer du få reda på…
Goda presenter att ge bort
Att ge bort goda kryddor brukar vara en uppskattad gåva, speciellt om matintresset är stort. I det här inlägget delar jag med mig av några kryddblandningar som jag vet av erfarenhet är mycket omtyckta. Salta Stänk från Holmö har en bas av medelhavssalt smaksatt med ramslök, persilja, svarta- och gula senapsfrön, tomat, chili och ostronskivling. Det här örtsaltet har mycket aromer och passar fint till fisk, sallad, grillat, ägg- och potatisrätter. Husets Röda är en favorit till kötträtter, grönsaker och kyckling i alla former. Innehåller paprika, persilja, peppar, rött vin…