Goda presenter att ge bort


Att ge bort goda kryddor brukar vara en uppskattad gåva, speciellt om matintresset är stort. I det här inlägget delar jag med mig av några kryddblandningar som jag vet av erfarenhet är mycket omtyckta.

  • Salta Stänk från Holmö har en bas av medelhavssalt smaksatt med ramslök, persilja, svarta- och gula senapsfrön, tomat, chili och ostronskivling. Det här örtsaltet har mycket aromer och passar fint till fisk, sallad, grillat, ägg- och potatisrätter.
  • Husets Röda är en favorit till kötträtter, grönsaker och kyckling i alla former. Innehåller paprika, persilja, peppar, rött vin och ostronskivling.
  • Mexi Hot är en mustig och aromrik kryddblandning. Underbar till fredagstacon, kalla dippsåsen, fläskkotlett eller kyckling. Innehåller paprika, persilja, peppar, chili, gräslök och ostronskivling. Låt fantasin flöda när du använder Mexi Hot!
  • Pärkrydda är favoriten till alla potatisrätter som stekt potatis, pommes frites, hasselbackspotatis, ugnsbakad potatis och potatismos med en smörklick i. Även fantastisk till dippsås med creme fraiche.
  • Fågel Fisk eller Mittimellan är för den som älskar curry. God till fisk, kyckling, grytor och såser. Som bonus ger Fågel Fisk eller Mittimellan en härlig gyllengul färg.

Vill du se alla kryddblandningar finns de här >>
I
Någonting som kan vara extra spännande för den matintresserade är salt. Det finns en mängd olika salt, alla med sin egna unika smak.

  • Rosa bergssalt från Himalaya har en mild och rund smak. Finns finmalet och grovt.
  • Fingersalt eller som det också kallas Pyramidsalt är från Medelhavet och har en neutral lätt och spröd sälta.
  • Rökt salt lyfter smaken fint till fisk, skaldjur, kött och grönsaker.
  • Svart salt från Hawaii är en riktig smakupplevelse, används till ljusa maträtter som dekoration och strös på straxt innan servering.
  • Vitlökssalt är något för vitlöksälskaren som passar till nästan, i alla fall om man frågar den som älskar vitlök. Eller hur?!

Här hittar du alla saltsorterna samlade på en egen sida >>

Är det en teälskare finns svart, grönt och rött te i flera goda sorter att välja mellan varav ett flertal är helt nya in för denna vinter. Se tesorter här >>

Under kategorin “Skicka till en vän” kan du beställa färdiga presenter som skickas direkt till mottagaren. Spårbart porto och ett fint kort med valfri handskriven text ingår. Här vill jag passa på att tacka för alla fina hälsningar jag fått skriva genom åren, det känns verkligen hedrande att få det förtroendet. Så tusen tack kära kryddvänner!!

Beställ enkelt i webbutiken eller om du är i närheten av Tynderö har jag öppet varje måndag kl 14.00 – 17.00. Övrig tid går det bra att kontakta mig så bestämmer vi en tid tillsammans.

Nedan ser du ett urval av vad som finns i Kryddboden. Har du några funderingar är det bara att kontakta mig så hjälper jag dig, jag har många års erfarenhet av presenter. Med detta önskar jag dig en fin start på året 🍃 Må så gott till nästa gång! /Maria
I

Presenter till nära och kära

Lämna ett svar

0

Din varukorg