Potatissallad – Det ultimata receptet för sommartider


Under lata sommardagar letar många efter den perfekta sidorätten med komplettering till sina grillade måltider. En av de mest älskade klassikerna är potatissallad så därför vill jag dela med mig av det här receptet med Italiensk Salladskrydda, en krydda som jag använder nästan dagligen till olika sallader och är ett måste i min potatissallad.
Det här receptet på potatissalladen passar perfekt till grillad lax, rostbiff och ett utsökt tillskott till sommarbuffébordet. Den speciella twisten med Italiensk Salladskrydda gör denna sallad till en riktig favorit. Här har jag även ett tips på ett gott vegetariskt alternativ med  halloumi och champinjoner.
Goda recept Tynderö Kryddbod

Potatissallad på mitt vis

Du behöver (4 portioner)
• 1 kg potatis fast sort

Till dressingen:
• 1 dl olja
• 3 msk vinäger, jag använder oftast äppelcidervinäger men vit balsamvinäger ger lite extra söttma som passar fint till t.ex rostbiff.
• 1 röd eller gul lök (den röda gör salladen vacker)
• persilja och dill om så önskas
• 3 tsk Italiensk Salladskrydda

Instruktioner:

  1. Koka Potatisen: Placera potatisen i en kastrull med vatten och koka tills de blir mjuka.
  2. Blanda Dressingen: Blanda samman ingredienserna till dressingen i en skål under tiden potatisen kokar.
  3. Låt svalna: När potatisen är färdigkokt, slå av vattnet och låt potatisen svalna något på en skärbräda. Skär sedan i bitar.
  4. Blanda Samman: Flytta över potatisen i serveringsskålen och häll över dressingen. Rör om försiktigt men var noga så att allt blir jämnt fördelat.
  5. Sista Touchen: Dekorera med persilja och eventuellt dill.

Den här potatissalladen kan serveras både varm och kall. Ett tips är att förbereda den i förväg för att låta smakerna marinera och sedan servera den vid rumstemperatur. Vill man göra den ännu mer “matig” blanda i tärnad fetaost, det blir fantastiskt gott en varm sommardag. Ett spännande och gott vegetariskt alternativ är att servera stekta små champinjoner och halloumi på en bädda av potatissallad.
I

 

Se också gott recept på


Goda kryddor till potatissallad
från Tynderö Kryddbod

Herrgårdskrydda i burk och refill
Herrgårdskrydda
Italiensk salladskrydda
Italiensk Salladskrydda
Persillade i burk och refillpåse
Persillade

 

Lämna ett svar

0

Din varukorg