Potatissallad
Sommartid gör vi ofta den här potatissalladen som passar jättebra till grillad lax, rostbiff och buffébordet. Den är lika god varm som kall och går alldeles utmärkt att förbereda i god tid innan servering. En av mina favoriter när det gäller sallader.
Goda recept Tynderö Kryddbod
Du behöver till 4 port
1 kg potatis fast sort
1 röd eller gul lök (den röda gör salladen vacker)
2-3 tomater
bladspenat eller ruccolasallad om så önskas
Dressing:
1 dl olja
3 msk vinäger, min favorit är vit balsamvinäger
2 tsk Herrgårdskrydda, även Salta Stänk är jättegott men ta då något mindre mängd.
Börja med att blanda dressingen så den får stå och ”gotta” till sig. Skala och tärna potatisen, låt den koka tills den är mjuk, det tar ca 10 min, skär under tiden löken och tomaterna.
Slå potatisen i ett durkslag för att så mycket vatten som möjligt kan rinna av. Lägg över potatisen i kastrullen igen och ha lite värme på plattan, blanda i lök och tomat och slå sedan på dressingen, blanda väl. Om du vill ha i bladspenaten eller ruccolan blanda i den straxt innan servering.
Se också gott recept på
Goda kryddor till potatissallad
från Tynderö Kryddbod


