Ugnsbakad lax


Ugnsbakad lax är gott och enkelt att göra, här har vi använt vår Salta Stänk från Holmö.
från Kryddboden Tynderö
Ugnsbakad lax
Ugnsbakad lax

Du behöver:
Lax
Olivolja eller smör
Salta Stänk från Holmö

Gör så här:
Lägg laxfilén i en ugnssäker form och lägg på några lagom stora smörklickar eller häll över ca 0,5 dl olivolja jämt fördelat över fisken. Strö över Salta Stänk från Holmö efter smak.

Ställ in i ugnen på 175 graders värme, för bästa resultat använd termometer, när laxen har en temperatur på 55 grader är den klar. Serveras med ris alternativt kokt potatis och en god sallad.

Jättegott att också grilla laxen, väldigt enkelt och kom ihåg termometern för bästa resultat.


GODA KRYDDOR TILL FISK

 

Lax Mix i burk och refillpåse
Lax Mix
Salta Stänk från Holmö i praktisk refill, ett örtsalt med mycket aromer. Så gott till fisk, sallad, grillat, ägg- och potatisrätter.
Salta Stänk från Holmö
Söråkersblandning i burk och refill
Söråkerblandning

från Ty

0

Din varukorg