Tortilla Burgare med Mexi Hot


Här kommer ett riktigt gott recept på Tortilla Burgare med Mexi Hot, en rätt som uppskattas av alla åldrar.  Är man många kan allt förberedas i god tid innan gästerna kommer och det går lika fint att tillaga i stekpannan eller som här på en stekhäll. Receptet är för 4 personer.

Till tortilla burgare är det gott att servera sallad, gärna två eller tre olika sorter, skivad rödlök, gurka i tunna skivor, finhackad tomat, majs, och paprika i strimlor. Att ringla över en god sås även den med Mexi Hot sätter sista touchen på hela rätten. Det är en god idé att börja med såsen för att smakerna ska hinna utvecklas ordentligt.

Till såsen behöver du:

  • 2 dl creme fraiche
  • 1-2 msk Mexi Hot
  • 2 tsk olivolja (kan uteslutas men vill man ha en blank och fin sås rekommenderar jag detta).

Blanda ingredienserna väl i en skål och ställ eventuellt in i kylskåpet om såsen ska serveras senare, annars kan den stå framme i rumstemperatur. Det går också fint att byta ut creme fraichen till en neutral majonnäs, blanda i ca 2 msk Mexi Hot och låt stå en stund.

Gör sedan iordning grönsakerna och lägg upp dem på serveringsfat. Efter det är det dags att börja förbereda själva huvudrätten.

Tortilla burgare med Mexi Hot

Du behöver:

  • 500 gr köttfärs
  • 2-3 msk Mexi Hot
  • 1-2 msk olivolja
  • 8 tortillabröd (här är det den glutenfria som är lite sötare i smaken och får en fin krispig yta).
  • 16 skivor cheddarost i skivor eller annan smakrik ost, går även fint med riven ost.

Blanda färsen med Mexi Hot (ca 2 msk till 500 gr) och 1-2 msk olivolja i en bunke. Rör om ordentligt så olja och Mexi Hot blir jämt fördelad i färsen. Dela färsen i 8 bitar och rulla dem lätt. Så här långt går det att förbered (då bör köttfärsen förvaras i kylen). Lägg sedan köttfärsen i mitten på brödet och tryck ut mot kanten. Värm upp stekpannan eller stekhällen och lägg sedan ner brödet med köttsidan nedåt och stek tills färsen är genomstekt (3-5 min). Vänd brödet och lägg osten på färsen. När osten smält är det klart, det kan gå fort vid hög värme så se upp så brödet inte bränns. Servera den färdiga tortillan på en tallrik, fyll på tillbehören och toppa med såsen.  Ät och njut! Mums!!

 

 

Gör man till många personer kan de som är klara ställas i ugnen på 120 grader, då håller de sig varma och är fräscha till serveringen. Jag hoppas att receptet gav dig inspiration att tillaga tortilla burgare, det är verkligen gott och roligt om man gör det tillsammans med andra. /Maria


Mexi Hot innehåller paprika, persilja, ostronskivling, chili, vitpeppar, svartpeppar, spiskummin, koriander, cayenne, salt, vitlök, gräslök, oregano, kryddpeppar och finns i tre olika förpackningar. Burk och refill 100 ml samt löstvikt om 2hg.

Mexi Hot i refillpåse
Mexi Hot i refill >>
Mexi Hot i burk
Mexi Hot i burk >>
Mexi Hot i lösvikt 2hg
Mexi Hot i lösvikt 2hg >>

 

 

 

Lämna ett svar

0

Din varukorg