Norrlandschips med dipp


Ett gott alternativ som tilltugg är Norrlandschip med dipp. Receptet fick jag av en kund för många år sedan och är mycket omtyckt. Här serveras en dipp med Mexi Hot och creme fraiche.

Norrlandschips

Du behöver;
Mjukt tunnbröd
Smör eller olivolja
Pärkrydda till brödet
Creme fraiche
Persillade eller Mexi Hot till dippen

Gör så här:
Bred på smöret eller pensla oljan på tunnbrödet.
Krydda jämt över brödet efter smak, ett flertal av våra kryddor passar. Se favoriter nedan.
Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 8-10 min i 175 grader.

Skär i lagom bitar när brödet är varmt, låt kallna om du vill bryta i bitar i stället. Lägg upp på något fint som du tycker om innan servering.

Blanda dippen under tiden brödet är i ugnen. Låt stå minst 10 minuter, gärna längre så smakerna hinner utvecklas.


GODA KRYDDOR TILL NORRLANDSCHIPS
från Tynderö Kryddbod

Pärkrydda
Persillade
Persillade
Salta Stänk från Holmö
Salta Stänk från Holmö

Kommentera

0

Din varukorg

%d bloggare gillar detta: