Lammstek med Tynderö Gårdskrydda


Ett fantastiskt gott recept på lammstek med favoriten Tynderö Gårdskrydda. Det tar lite tid med marineringen men det är det värt. Det här är en favorit hos oss som vi gjort ofta genom åren. Jättegott!
Gott recept på lammstek från Tynderö Kryddbod

Lammstek

Det här behöver du;
2 dl rött vin
1 dl olja
Kinesisk soja
1-2 klyftor vitlök
2 msk Tynderö Gårdskrydda
Potatismjöl eller arrowrot

Gör så här;
Gör en marinad med rött vin, olja, kinesisk soja, vitlök och Tynderö Gårdskrydda.
Lägg steken i en tät plastpåse och häll i marinaden, låt allt ligga och ”gotta till sig” i 6 – 24 timmar, vänd påsen ibland.

Lägg över steken i en ugnsfast form och häll över marinaden, ställ in i ugnen (175 grader) och låt stå till steken når en temperatur på 70-75 grader. Slå gärna i lite vatten i marinaden efter en stund och ös skyn över steken med jämna mellanrum.

Ta ur steken ur formen när den är klar och låt vila en stund i folie, sila skyn under tiden och gör en redning med potatismjöl eller arrowrot om du vill ha en glansig och klar sås.

Skär upp steken i skivor och servera med pressad potatis och en fräsch sallad. Lovar att det här är när lammstek smakar som bäst.

Prova också gärna Söråkersblandning. För mer pepparsmak passar Skärgårdsblandningen finfint. Tillsätt gärna någon klyfta färsk vitlök i marinaden. De här kryddorna går också utmärkt att blanda med varandra.


GODA KRYDDOR TILL LAMM
från Kryddboden Tynderö

Tynderö Gårdskrydda i burk
Tynderö Gårdskrydda
Viltkrydda
Viltkrydda
Söråkersblandning i burk och refill
Söråkersblandning

 

One Comment

Lämna ett svar

0

Din varukorg