Falsk portergryta med köttfärs


Det här receptet på Falsk Portergryta med köttfärs är riktigt gott och passar också utmärkt att göra en större sats av och frysa in för senare behov.

Det kommer från Basilicablogg som varvar recept, tips på bra böcker och vardagliga betraktelser. En blogg jag verkligen kan rekommendera att följa. Och som hon själv skriver “Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet”. Tack snälla Maud för att jag får dela med mig av ditt goda recept. /Maria
I

Falsk portergryta med köttfärs – BasilicabloggI

Falsk portergrytaIngredienser (4 port)

1 kg nötfärs
2 gula lökar
1 stor morot
1-2 vitlöksklyftor
1 flaska porter 33 cl eller samma mängd vatten
1-1,5 dl svartvinbärssaft (den högre mängden om ingen porter används)
1 dl soja
3 msk koncentrerad kalvfond eller 1-2 tärningar köttbuljong
2 msk Viltkrydda från Tynderö Krydddbod
1 tsk timjan

Gör såhär:

  1. Skär lök, vitlök och morot fint.
  2. Bryn i smör eller olja.
  3. Tillsätt köttfärs och stek den.
  4. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt allt koka tills köttfärsen är klar, cirka 10 minuter.
  5. Red av med mjöl och grädde efter smak och behov. Basilicablogg och receptet hittar du här >>

På bilden serveras grytan med en god sallad, gröna ärtor och butternutmos som också finns på Basilicablogg


 

Lämna ett svar

0

Din varukorg