Ugnsrostade grönsaker i höstens underbara färger


Men visst är det lite härligt ändå när det börjar dra ihop sig till hösten. Tänk alla vackra färger naturen bjuder på och för att inte tala om allt gott som kan skördas. Det här receptet fick jag inspiration till en dag i slutet augusti när jag var ut till trädgårdslandet för att plocka in lite godsaker till middagen.
Gott recept från Tynderö Kryddbod

Ugnsrostade grönskaker

Ingredienser
morötter (3 st)
squash (ungefär halva)
spetskål
lök (2 st)
olivolja (ca 2 msk)
salt (4-5 nypor)
Herrgårdskrydda (1 msk)
persilja
mangold

Gör såhär: Strimla grönsakerna i lagom stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Häll över olivoljan, salta och strö över Herrgårdskryddan, blanda så allt blir jämt fördelat i formen. Ställ in i ugnen i ca 175 grader ungefär 40 min, rör om då och då. Skär under tiden mangold och persiljan. Blanda med de övriga grönsakerna när det återstår 5-10 minuter i ugnen.

Till det stekte vi torsk krydda med Dillade – så gott tillsammans. /Maria


GODA KRYDDOR TILL GRÖNSAKER

från Kryddboden Tynderö

Åstösalt i burk och refillpåse
Åstösalt 
Herrgårdskrydda i burk och refill
Herrgårdskrydda
Salta Stänk från Holmö i praktisk refill, ett örtsalt med mycket aromer. Så gott till fisk, sallad, grillat, ägg- och potatisrätter.
Salta Stänk från Holmö

Lämna ett svar

0

Din varukorg