Saftig och god Rostbiff


Hemligheten bakom en saftig och god rostbiff är kvaliteten på ditt kött, kryddningen och temperaturen på ugnen. Vi rekommenderar max 100 – 110 grader och en termometer..

Att tillaga rostbiff till perfektion kräver en kombination av rätt teknik och kvalitetsingredienser. Med rätt vägledning kan även nybörjare åstadkomma en utsökt rostbiff som imponerar på gästerna.

Hemligheten Bakom Saftig Rostbiff Kvaliteten på ditt kött är avgörande. Kryddningen spelar också en central roll; för detta ändamål rekommenderar vi kryddblandningen “Huset Röda” från Tynderö Kryddbod.


Rostbiff

För bästa resultat:

  1. Förberedelse: Se till att rostbiffen är rumstempererad innan den börjar tillagas.
  2. Krydda: Klappa in kryddblandningen jämnt över hela rostbiffen.
  3. Ugnsinställning: Ställ in ugnen på en låg och stadig temperatur mellan 100-110 grader. Använd en köttermometer för att hålla koll på köttets inre temperatur.
  4. Rätt Temperatur: För en riktigt rosa rostbiff, ta ut den när den interna temperaturen når 55 grader. Om du föredrar den ljusrosa, vänta tills den når 60 grader.

Trots att processen tar tid, är resultatet en otroligt smakrik och saftig rostbiff som kommer att vara stjärnan på ditt middagsbord.

 


 GODA KRYDDOR TILL ROSTBIFF

Husets Röda är en av våra egna favoriter, så god till stekt potatis, quorn, kyckling eller en köttbit som stekts eller grillas.
Husets Röda
Rouille i burk och refill
Rouille
Grill & Stekkrydda
Grill & Stekkrydda

Lämna ett svar

0

Din varukorg