Panerad torsk med mandelmjöl
Det här är en favoriträtt hos oss och smakar underbart med Dilliad men går såklart bra med andra kryddor som t.ex. Skärgårdskryddan eller Söråkersblandning.
Det går ganska snabbt att tillaga och fisken får en så fin smak och konsistens som den inte får om man väljer vetemjöl. Mandelmjölet gör också att fisken mättar bra. Servera gärna med goda grönsaker, en god sås och eventuellet pressad potatis eller ris till..
Du behöver:
torsk eller annan vit fisk som är god att panera.
ägg
mandelmjöl
några nypor salt
Dilliade
olja, gärna olivolja
Gör så här:
Vispa ihop två ägg med lite salt. Blanda Dillade efter smak i ca 1.5-2 dl mandelmjöl. Vänd fisken i ägget och mandelmjölet, se till att det är jämt fördelat och stek i olja på medelstark värme. Nu har du en underbart god fisk som mättar länge och går dessutom utmärkt att värma igen.
Goda kryddor till panerad torsk
från Kryddboden Tynderö



Goda kryddor