Krispigt goda potatisklyftor med Pärkrydda


Alltså det här är så fantastiskt gott! Krispigt goda potatisklyftor med Pärkrydda som gärna kan toppas med fetaost eller någon annan smakrik ost. Det här går självklart att göra i en vanlig ugn, speciellt om det är till många. Skillnaden är bara att potatisen inte blir riktigt lika krispig som i en airfryer.

Du behöver till 1-2 personer

  • 4-6 fina potatisar
  • olivolja
  • Pärkrydda
  • Fetaost (eller en annan smakrik ost)

Börja med att skära potatisen i klyftor och lägg dem i airfryern, ställ in den på ca 10 minuter och 200 grader. Avbryt efter ca 5 minuter och skaka så potatisen inte fastnar i botten. När 10 minuter gått häll över dem i en skål och ringla över olivolja och krydda med Pärkrydda efter smak. Rör runt försiktigt och låt potatisen svalna något, det gör att den drar åt sig oljan och Pärkryddan. Häll tillbaka potatisen i airfryern, ställ in samma temperatur och tid. Sen är det bara att toppa med fetaost efter smak. Mmm väldigt gott!  Jag hoppas du kommer tycka om det här precis lika mycket som jag. /Maria

Receptet finns också på Youtube>>

Lämna ett svar

0

Din varukorg

%d bloggare gillar detta: