Fräsch sås med Åstösalt & Herrgårdskrydda


Det här är en frisk och fräsch kall sås med Kefir, finhackad gurka, Åstösalt, Herrgårdskrydda och färsk vitlök om så önskas. Att röra i lite olivolja binder såsen fint och gör den också blank. Det här är fantastisk gott till grönsaker, fisk, kött eller som dipp. Tänk på att den gärna vill stå ett tag så smakerna hinner gifta sig.

Du behöver

  • Kefir
  • en halv gurka
  • Åstösalt
  • Herrgårdskrydda
  • eventuellt 1 pressad vitlöksklyfta och 1 msk olivolja

Gör såhär:

  1. Börja med att låta Kefiren sila genom ett kaffefilter någon timme, det gör hela såsen mer smakrik och krämigare. Naturligtvis går det att hoppa över detta steg men då blir smaken och konsistensen något annorlunda. Välj istället gräddfil, den är inte riktigt lika syrlig i smaken men det blir minst lika bra.
  2. Skär gurkan i mindre bitar, pressa vitlöksklyftan och blanda väl i Kefiren.
  3. Krydda med Åstösalt och Herrgårdskrydda, blanda igen. Sen är det dags att röra i cirka 1 msk olivolja. Smaka av och häll sedan upp i en serveringsskål. Låt såsen stå en stund så smakerna hinner gifta sig med varandra, sen är det bara att njuta.

Lycka till! Jag hoppa du kommer tycka om den lika mycket som jag. / Maria

Ps. Vill du se hur jag gjorde finns receptet även på Youtube >>


 

Lämna ett svar

0

Din varukorg