Champinjonpytt med Mellanfjärdens Salta
Det här är ett recept på champinjonpytt som jag gärna gör med Mellanfjäderns Salta, smaken blir lite spännande då den innehåller oregano som hjälper till att lyfta hela rätten.
Du behöver
- små champinjoner eller större skurna i bitar
- lättkokt potatis i skivor
- röd och/eller gul lök i klyftor
- Mellanfjärdens Salta efter smak
- olivolja och/eller smör
Börja med champinjonerna och stek dem lätt i olivoljan/smöret. När de har fått lite färg lägg ner löken, strö över Mellanfjärdens Salt efter smak, rör om och låt de stå på svag värme tills löken börjar bli glansig. Häll i den skivade potatisen och tillsätt eventuellt mer olivolja/smör och Mellanfjärdens Salta. Höj värmen och stek tills potatisen har fått fin färg.
Vill du ha ett vegetariskt alternativ som också ökar proteinintaget är fetaosttopping väldigt gott till med sin lite syrliga och söta smak, receptet finns här >>
Det här är en rätt som är perfekt när man behöver laga någonting snabb eller bara vill njuta en god helglunch. Hoppas du tycker om receptet och lämna gärna en kommentar, det skulle göra mig väldigt glad. Lycka till kära kryddvän. /Maria
One Comment
Pingback: