Vegansk pizza ala Mia Klose


Det här receptet på vegansk pizza har jag fått av Mia Klose, en ung rocktjej som levt och verkat i London många år men är åter i Sverige. Det är med stolthet som jag presenterar hennes goda recept. Så god!
Pizza ala Mia Klose

Pizza ala Mia

Recept 4 pizzor
Börja med toppingen, då behöver du detta;
tomatsås (1/2 tub tomatpure med en pressad vitlöks klyfta och lite ketchup som rörs ihop
1 gul lök
1 påse spenat
svamp av valfri sort
1 burk majs korn -4 cartney vegankorvar
Söråkersblandning

Cashewost – mixa ett paket alpro soya grädde och en liten påse rostade eller orostade cashewnötter, några droppar vinäger och tre matskedar b-jäst med lite salt och en klyfta vitlök.

Pizza Ida MariaPizzadeg:
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja
2.5 dl vatten

 

 

 

Gör såhär:

  1. Blanda alla torra ingredienser till degen till bottnarna i en bunke och rör i olivoljan och vattnet, arbeta ihop till en deg.
  2. Blanda ihop tomatsåsen. Fräs lök, spenat och svamp i en stekpanna med lite olivolja.
  3. Mixa soyagrädden med cashewnötterna, vitlök, salt, vinäger och b-jäst, handmixer fungerar bast. Man kan skippa b-jäst om man inte har det men det ger en ostigare smak.
  4. Kavla ut pizzabottnarna och rör ut tomatsåsen och lägg på toppingen plus ett lager med Söråkersblandning. Ringla sedan över cashewosten över pizzorna och avsluta med ännu ett lager Söråkersblandning.

Grädda i ugn ca 12 min på ca 225 grader eller tills pizzorna fått färg.

Servera med sallad gjord på valfri sallad. Här serverades det spenat och grönkålssallad med en dressing gjord på två matskedar vinäger, en matsked olivolja, salt och Herrgårdskrydda.


GODA KRYDDOR TILL PIZZA
från Tynderö Kryddbod

Söråkersblandning i burk och refill
Söråkersblandning
Herrgårdskrydda i burk och refill
Herrgårdskrydda
Tynderö Gårdskrydda i burk och refill
Tynderö Gårdskrydda

Lämna ett svar

0

Din varukorg