Falska sniglar med en fräsch sallad


Nu ska jag dela med mig av ett recept som vi första gången stötte på i början av 80-talet, nämligen falska sniglar. Det här har vi njutit av då och då genom åren. Så fantastisk gott som förrätt eller framför tv:n. Fördelen är att man kan förbereda det mesta innan det är dags att servera.

Till två personer behövs
6 stora champinjoner
olivolja eller rumstempererat smör
Salta Stänk från Holmö
1 vitlöksklyfta om så önskas
eventuellt också saften av en halv citron (lyfter fram smaken av champinjonen)

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 175-180 grader.
  • Ta bort foten från champinjonerna och lägg hattarna med undersidan upp i en oljad eldfast form och ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
  • Finhacka resterande av champinjonerna, häll i en skål, strö över Salta Stänk från Holmö efter smak. Pressa eventuellt i en vitlöksklyfta och rör runt, häll sedan i olivolja och citronsaften. Blanda väl så det blir fast ungefär som en smet. Vill du istället använda smör var noga med att blanda ordentligt, det kan vara lite trixigare att få ingredienserna jämt fördelade i smöret.
  • Ta ur champinjonhattarna ur ugnen och pensla kanterna med olja eller rumsvarmt smör, fyll sedan champinjonhattarna med fyllningen och gratinera i cirka 15 minuter eller tills de har blivit lätt gyllenbruna.
    I

Falska sniglar

I
Servera tillsammans med en fräsch sallad och ett gott bröd. Något som är jättegott är att toppa med en smakrik riven ost som den i mitten. Där är det förgyllt med lite ädelost. Den här rätten passar också fint att servera på ett buffébord. Hoppas du blir inspirerad och tycker om detta lika mycket som jag. /Maria

 

Receptet finns även på Youtube som du kan se här >>

I

I


GODA KRYDDOR TILL FALSKA SNIGLAR

Salta Stänk från Holmö i praktisk refill, ett örtsalt med mycket aromer. Så gott till fisk, sallad, grillat, ägg- och potatisrätter.
Salta Stänk från Holmö
Åstösalt i refill
Åstösalt
Tynderö Gårdskrydda i refill
Tynderö Gårdskrydda
0

Din varukorg