Påsk i Kryddboden Tynderö

Härligt när dagarna blir ljusare och längre


Visst är det härligt nu när dagarna bara blir ljusare och längre. Vintern här vid Medelpadskusten har varit riktigt lång, första snön kom redan i mitten av oktober och har legat kvar sedan dess. Därför känns det helt fantastiskt att våren äntligen är på väg. Det är bara några veckor kvar till påsk så jag vill dela med mig av ett gott recept samt berätta lite kort om nyheter i Kryddboden.
.

LammstekEn tradition som många har till påskhelgen är att bjuda på lamm i någon form så här kommer ett av mina egna favoritrecept med Tynderö Gårdskrydda. Det som tar lite tid men väl värd att planera för är marineringen, har man möjlighet är 12 timmar optimalt för smakens skull. Servera sedan tillsammans med en fräsch sallad och pressad potatis eller varför inte en potatisgratäng som får samsas med steken i ugnen. Jag hoppas du känner dig inspirerad att prova för det är verkligen överraskande gott.

Detta behöver du till en normalstor lammstek:

Gör så här

  • Börja med marinaden och blanda rött vin, olja, kinesisk soja, vitlök och Tynderö Gårdskrydda i en bunke.
  • Placera steken i en tät plastpåse och tillsätt marinaden. Marinera i 6-24 timmar, vänd påsen då och då (detta är a och o för smaken).
  • Lägg steken i en ugnsfast form, häll över marinaden och ställ formen i varm ugn ca 175 grader och låt stå tills innertemperaturen når 70-75 grader. Kom ihåg att ösa skyn över steken då och då.
  • Ta ut steken ur ugnen och låt vila en stund insvept i folie. Sila skyn och red av med potatismjöl eller arrowrot, det ger en klar och blank sås. Skär upp steken i tunna skivor och njut den tillsammans med tillbehören. Mums!

Vill du fylla påskäggen med något gott i vårens färger finns te, choklad och härliga karameller i webbutiken. Även presentbreven har fått påsktema. De skicka direkt till mottagare där ett handskrivet kort och spårbart porto ingår. Nedan ser du årets påskbrev fyllda med gosaker. Se mer om påsken i Kryddboden här >>
.
.

Befinner du dig i närheten av Tynderö är du varmt välkommen till Kryddboden som är öppen varje måndag 14.00-17.00. Vill du komma en annan tid går det jättebra att kontakta mig så bestämmer vi när det passar oss båda. Du når mig på telefon 070-99 25 763 eller via e-post här. Med detta önskar jag dig en fin start på våren, ha det så gott till nästa gång! /Maria

 

 


Lämna ett svar

0

Din varukorg