Ugnsrostade grönsaker i höstens underbara färger
Men visst är det lite härligt ändå när det börjar dra ihop sig till hösten. Tänk alla vackra färger naturen bjuder på och för att inte tala om allt gott som kan skördas. Det här receptet fick jag inspiration till en dag i slutet augusti när jag var ut till trädgårdslandet för att plocka in lite godsaker till middagen.
Gott recept från Tynderö Kryddbod
Ingredienser
morötter (3 st)
squash (ungefär halva)
spetskål
lök (2 st)
olivolja (ca 2 msk)
salt (4-5 nypor)
Herrgårdskrydda (1 msk)
persilja
mangold
Gör såhär: Strimla grönsakerna i lagom stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Häll över olivoljan, salta och strö över Herrgårdskryddan, blanda så allt blir jämt fördelat i formen. Ställ in i ugnen i ca 175 grader ungefär 40 min, rör om då och då. Skär under tiden mangold och persiljan. Blanda med de övriga grönsakerna när det återstår 5-10 minuter i ugnen.
Till det stekte vi torsk krydda med Dillade – så gott tillsammans. /Maria
GODA KRYDDOR TILL GRÖNSAKER
från Kryddboden Tynderö