Fetaosttopping med Italiensk Salladskrydda
Det här är ett väldigt enkelt och gott recept med fetaost. På några få minuter och endast 4 ingredienser sker en förvandling till en underbar fetaosttopping. Ett fantastiskt tillbehör som ger huvudrätten en extra smakupplevelse med sin syrlighet och söttma. Jag brukar göra den till pasta, grillat, sallad eller champinjonpytt.
Du behöver till 4 personer
- En förpackning fetaost
- En finhackad rödlök
- 1 msk olivolja
- 2-3 tsk Italiensk Salladskrydda
Börja med att skära fetaosten i mindre bitar eller smula den för hand, det kan ibland vara lättare om osten inte har så fast konsistens. Skala och finhacka rödlöken. Blanda löken och fetaosten i en skål, häll sedan över olivoljan och strö över Italiensk Salladskryddan. Blanda ihop försiktig, var noga med att allt blivit jämt fördelat. Flytta eventuellt över till en ny skål innan servering. Här har jag gjort en halv sats som serveras i en rustik kopp med fat. Lite oväntat val av “skål” kanske men fungerar jättebra när man dukar ute sommartid.
I
Lycka till i kryddköket, hoppas du kommer uppskatta fetaosttoppingen lika mycket som jag. /Maria
Receptet till champinjonpytten jag nämnde tidigare hittar du här >>
Italiensk Salladskrydda finns i burk och refillpåse. Även Herrgårdskrydda är fin till toppingen med härligt rött inslag av tomat och smak av vitlök, även den finns i burk och refillpåse.