Härligt när dagarna blir ljusare och längre
Visst är det härligt nu när dagarna bara blir ljusare och längre. Vintern här vid Medelpadskusten har varit riktigt lång, första snön kom redan i mitten av oktober och har legat kvar sedan dess. Därför känns det helt fantastiskt att våren äntligen är på väg. Det är bara några veckor kvar till påsk så jag vill dela med mig av ett gott recept samt berätta lite kort om nyheter i Kryddboden. . En tradition som många har till påskhelgen är att bjuda på lamm i någon form så här kommer ett av mina egna favoritrecept med Tynderö Gårdskrydda. Det som tar lite tid men väl värd att planera för är…
Goda presenter att ge bort
Att ge bort goda kryddor brukar vara en uppskattad gåva, speciellt om matintresset är stort. I det här inlägget delar jag med mig av några kryddblandningar som jag vet av erfarenhet är mycket omtyckta. Salta Stänk från Holmö har en bas av medelhavssalt smaksatt med ramslök, persilja, svarta- och gula senapsfrön, tomat, chili och ostronskivling. Det här örtsaltet har mycket aromer och passar fint till fisk, sallad, grillat, ägg- och potatisrätter. Husets Röda är en favorit till kötträtter, grönsaker och kyckling i alla former. Innehåller paprika, persilja, peppar, rött vin och ostronskivling. Mexi Hot är en mustig och aromrik kryddblandning. Underbar till fredagstacon, kalla dippsåsen, fläskkotlett eller kyckling. Innehåller paprika,…